Elképesztő 5 új helyszín a google térképein, amit már bejárhatsz!


A Google másfél éve készítette el  a Grand Canyonnál lévő Colorado folyó “street view” térképét. A lényege az, hogy a fotelből ülve egyetlen kattintással tudod végig raftingolni a folyót.

Mivel a google folyamatosan fényképezi műholdjával a földet, akár otthon fotelből is felfedezhetünk és érdekes és még ismeretlen helyeket. Itt egy újabb lista, hogy mit érdemes megnézni:

1. A rejtett erdő

Afrikát vizsgálták a  Google Earth segítségével a Royal Botanic Gardens szakemberei és  Mozambikban találtak egy hatalmas erdőt, amiről később kiderült, hogy Afrika déli részének legnagyobb esőerdője. És ami ennél is érdekesebb, még soha senki nem fedezte fel.

lost-forest-africa

1. S.S. Jassim

2003-ban futott zátonyra egy rakományt szállító hajó,  Szudán partjainál. Jelenleg ez az egyik legnagyobb hajótörés, ami a Google Earth -tel felfedezhetsz magadnak..

ssjassim

3. Mindösszesen 45 méter átmérőjű az a Kamil-kráter, amit  közelmúltban fedezett fel a Google Earth program segítségével az olasz Vincenzo de Michele Egyiptom déli részén.

kamil-crater

4. Egyiptomi piramisok

Angela Micol a Google Earth térképét nézegette, amikor pár furcsa alakzatra lett figyelmes Egyiptomban. Ezek olyan alakúak voltak, mint a piramisok és kiderült, hogy nem tévedett, ezek piramisok és az egyik ráadásul még 200 méter szélességet is eléri.

great

5. 2000 éves római villa

Luca Mori egy Olaszországban élő programozó éppen a települése környékén lévő helyeket tanulmányozta, amikor a Google Maps térképén Parma mellett feltűnt neki egy ovális forma. Egy ősi folyó nyomait fedezte fel, amely körül   a római korból származó villa maradványai találhatóak.

roman-village-google-maps

Previous Elképesztő 3D-s alkotások utcán, járdákon
Next „Az ékszer gyakran némán is beszél, s a nő kegyét gyakorta jobban megnyeri, mint szép szavak sora.”