Gyógyító és csodálatos I.


Az utazás mindig élmény, bárhová is vigyen az utunk. A világ tele van csodálatos városokkal, tájakkal, amelyek felfedezésre várnak. Ilyenkor kilépünk a mindennapi mókuskerékből, feltöltődünk testileg és lelkileg, s mintha valamilyen új dimenzióba lépnénk, úgy hat ránk a rengeteg élmény. Mindezeken túl azonban vannak helyek, amelyeknek különös, gyógyító energiát tulajdonítanak.

Íme néhány elképesztően varázslatos hely, amelyeket évente emberek milliói keresnek fel.

Az egyik közülük Indiában található, név szerint Amritapuri, ahová nem túlzás és nem elírás több mint 24 millió ember látogatott el az elmúlt 3 évet tekintve. A hely Ammá-ról az Ölelő Anyáról kapta a nevét, akit mára a világ minden táján csodatévő szentként tartanak számon és akinek neve egyet jelent a feltétlen szeretettel. Az egyébként békés kis halászfalu az ayurvéda szülőhelye is, amelyet Indiában mint ősi tudományt az egyetemeken is oktatják.

Amritapuri

 

Kailash-hegy Tibet

A buddhisták szent helyeként ismert Kailash-hegy a Himalájában található, amely varázslatos látványával már önmagában olyan magaslatokba emeli a lelket, amelyeket szavakkal le sem lehet írni. Egy érzés, ami magával ragad és kiteljesít, mintha eggyé válna ég és föld, s vele együtt az ember a tökéletes teljességben. A buddhista hit szerint ezen a helyen található a világ koronacsakrája.

Kailash-hegy

Dobogókő, Magyaroszág

Míg a Kailash-hegy a világ koronacsakrája, addig  Dobogókő bolygónk szívcsakrája. A Pilis igazi misztikus hely, amelynek  titokzatosságát és misztikumát az is megérzi, aki először jár a helyen, és nincs tisztában a titkaival. Rengeteg energiamező szeli át ugyanis egymást, amelyek mintegy csomópontokat alkotnak. A Pilisben rengeteg ilyen található, ezért is tartják úgy, hogy a Pilis maga az éltető energia. A hegységben találhatóak az egykori pálos kolostor romjai, és egyes legendák szerint a pálos rend tagjai nagy bölcsességek birtoklói voltak és ők őrizték a Föld szívcsakráját. Ezért aligha lehet véletlen, hogy ősi központjuk is itt a Pilis-hegységben volt megtalálható, amely megfejthetetlen titokként magasodott a  világ fölé.  A pálosok igazi feladatát ma is homály fedi, talán ezért született annyi legenda a pálos renddel kapcsolatban.

“Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában, páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!” Padre Pio (1887-1968)

Shasta-hegy, Egyesült Államok

Az elsüllyedt világok legendáiból Kaliforniában sincs hiány. A Sierra Nevadához tartozó vulkanikus Shasta-hegy különös erőforrások birtokosa, ezt tartják a Föld gyökércsakrájának. Régi hiedelmek szerint ide menekültek egy ősi spirituális civilizáció, Lemúria túlélői. Lemúria egy hatalmas földrész volt, amelynek lakói több bolygó, köztük a Szíriusz és az Alfa Kentaur különös lényeinek leszármazottai voltak, s akiknek pusztulását az atlantisziakkal folytatott háborúskodások okozták. Amikor a lemúriak látták, hogy világukra menthetetlen pusztulás vár, a legenda szerint a föld mélyében a Shasta-hegy alatt várost építettek, hogy kultúrájuk ne vesszen a feledés homályába. Ezt Telosnak nevezték el. Túristák tízezrei látogatnak ide testi és lelki feltöltődésért.

a_shasta

Folytatjuk…

 

 

 

 

 

Previous Az állatok néha jobbak, mint az emberek. Itt van 15 szokatlan példa erre
Next Új divat trend: A csíkos