Veszélyes állatok I.


Rengeteg veszélyes állat van a világon, sokat közülük nem is ismerünk. Némelyikük igazán különleges, de jobb, ha nem kerül velük senki közelebbi kapcsolatba. Amíg csak képről látjuk őket, biztonságban vagyunk.

Boomslang

a98564_Boomslang

 

A Boomslang egy kígyó, amely elsősorban a dél-afrikai térségben található, de az egész afrikai kontinensen ismert. Ez az egyik leghalálosabb kígyó a világon. Mint ismeretes a kígyók látása nem a legjobb, kivéve ezt a fajtát. Ugyanúgy lát, mint bármelyik ember. Akit egyszer áldozatául választ, esélye sincs a menekülésre. A szervezetbe juttatott hematoxin már két órán belül halált okoz.

 

Kúpcsiga

a98564_ConeSnail

 

A kúpcsiga, az egyike azoknak az állatoknak, akikkel kapcsolatban senki sem gondolja, hogy milyen veszélyesek. Különös színei és mintázata miatt első ránézésre a legtöbb ember azt gondolja milyen szépek. Ez a csigafajta egy halálos idegmérget, ún. conotoxint juttat a szervezetbe, amely átmeneti bénulást okoz. Súlyos légzési problémák kíséretében a szervezet elkezd leállni. Azonnali gyógymód szükséges, mert ennek hiányában nincs esély túlélni egy ilyen támadást. A legtöbb esetben teljes vérátömlesztés szükséges, hogy a szervezet megszabaduljon a méregtől.

Kék nyílméregbéka

a98564_PoisonDartFrog

A kék nyílméregbékák általában gyönyörűszép színeikről ismertek. A bőrük és a váladékuk is mérgező. Magát a mérget nem maga a béka állítja elő, hanem az általa elfogyasztott rovarok.  A békák csak összegyűjtik a bőrük alatt. Három olyan fajtája ismert, amelyek mérge azonnali halált okoz, de a többi fajtája is súlyos betegségek okozója lehet. A veszélyesebb fajták esetében egy százezred gramm is elegendő ahhoz, hogy egy embert megöljön. Feltűnő színük tehát elsősorban figyelmeztetés, hogy jobb messziről elkerülni őket. A törzsi népek a nyílméregbéka mérgével kenték be dárdáikat, hogy könnyeben leterítsék az állatokat, akikre vadásztak. 

Sárgahasú tengeri kígyó

a98564_YellowBelliedSeaSnake

A sárga hasú tengeri kígyó az egyik legszebbnek tartott kígyó a világon. Amiben a legtöbb kígyótól eltér, hogy a nyílt vizekben őshonos. Általában soha nem támadnak emberre, hacsak nem kerül valaki hozzájuk túl közel. A méreg hasonló a kobrákéhoz, de koncentráltabb és sokkal mérgezőbb. Egyetlen csepp méreg három felnőtt férfit képes megölni. A toxin megtámadja a légzőrendszert, és az összes izmot is. Ennek következtében már egyetlen kis mozdulat is őrült fájdalommal jár. Egy órán belül, de leginkább 30 percen belül segítség kell, különben az illető menthetetlen. Emberek, akik túléltek egy ilyen kígyótámadást, még a felépülésük után sok idő elteltével is rettenetes izomfájdalmakról számoltak be.

 

Previous Egy különleges hotel-Fantasyland
Next A legmenőbb összecsukható ágyak