Fantasztikus órák luxuskivitelben


Az óra öltöztet. Sokan divatból hordják, sokan pedig azért mert szeretik tudni mennyi az idő. Összegyűjtöttük a legjobb órákat, amelyek azon kívül, hogy pontos tájékoztatást adnak az épp aktuális időről mérnöki és művészeti remekművek. Mivel limitált kiadásban készültek, csak gyűjtőknél lelhetőek fel.

 

Christophe Colomb Hurricane Grand Voyage

Ez a Zenith óra a nagy utazó Kolombusz Kristóf előtti tisztelgés. A svájci  óra kézzel festett, kézi felhúzású, 939 alkatrészből áll, a szíja aligátor bőrből készült, csatja 18 karátos arany. 10 db készült belőle.

1 2 3

 

Geo. Graham Tourbillon Orrery

Tulajdonképpen a Graham, a névadója által 1713-ban elkészített mechanikus planetárium előtt akar tisztelegni. Az óra közepén található a tourbillon (ez franciául forgószelet jelent, neve a hajszálrugó oszcillációs mozgásából ered, amit egy francia-svájci órakészítő mester alkotott meg 1795 körül) amely közepén egy gyémánt ragyog, ami a napot szimbolizálja. A Föld zafírból, a Hold ródiumból, a Mars rubinból készült. Az óraszerkezetet a svájci Cristophe Claret készítette. Mindössze 20 példányban készült.

4

Jacob & Co. Epic SF24

Ez a  modell mutatja az egyedi időzónákat, és a városok közti időbeli különbségeket. Ideális választás azok számára, akik sokat utaznak.

5

 

Magelluna

Az óra aprólékos, kézműves munka eredménye. A zafír kupola a holdat ábrázolja, amely felszínén kráterek, meteoritok nyomai találhatók. A modell acélból készült, fekete kopásálló bevonattal.

 

6

 

 

De Bethune DB28

Az óra olyan újításokat tartalmaz, mint  az ún. titán  „lebegő fülek”, amelyek képesek követni a csukló alakját, ezért az óra abszolút kézre simuló, és mindig kényelmes viselet. Szíja krokodilbőrből készült, és mutatja a holdfázist.


7

Jaquet Droz Bird Repeater

A korlátozott számban kapható Bird Repeater modell 18 karátos vörös arany, egyedi korlátozott sorozatszámmal ellátott. A madarak kézzel festettek, a szíj szintén kézzel készített krokodilbőr, az óraüveg pedig zafír kristályüveg. 8 különböző animációs mechanizmusban mutatja be a madarak életét.

Chopard 201

A világ legdrágább órájaként tartják számon ezt a 201 karátos Chopard órát, amely 15 karátos rózsaszín gyémántot, 12 karátos kék gyémántot, és 11 karátos fehér gyémántot tartalmaz. Mindez egy  163 karátos fehér és sárga gyémánt ölelésében, tehát ez mindösszesen 201 karát. Innen az elnevezés is. Ebben az esetben az óra valóban öltöztet, mert ez már ékszer a javából.

8

 

 

 

Previous Napi hipnózis
Next Utolsó előtti pillanatok, mielőtt bekövetkezik az elkerülhetetlen