Viccnek indult, 2 milliót kért egy krumplisalátáért, majd végül 12 milliót kapott


És ez tényleg megtörtént, elmagyarázzuk hogyan.

Egy amerikai srácnak eszébe jutott, hogy mi lenne, ha megcsinálná a világ egyik legjobb krumplisalátáját, amihez 10 ezer dollárt kért. Hogy hol?
A kickstarter.com oldalon, amit ha nem ismersz, akkor lényegét itt most összefoglaljuk neked.
Vegyük, hogy valaki kitalál valamit, amit meghirdet ezen az oldalon és kér rá egy olyan összeget, amiből azt meg tudná valósítani. Ha ez dolog a látogatóknak megtetszik, akkor lényegében összedobják a kért összeget, amit, ha nagyon bejön, akkor többszörösen is túl lehet haladni.

Így történt ezzel az amerikai sráccal is, készített egy ütős kickstarter oldalt, a userek felkapták, mégpedig annyira, hogy végül 55 ezer dollár jött össze a kért salátára.

photo-main

Brown a sikert látva többször is frissítette a krumplisaláta ajánlatát, egyszer egy profi séfet igérve, majd egy nagyobb terembérléssel, meghívja a támogatókat egy salátázásra. Jelenleg ott tart a dolog, hogy egy zenei fesztivált szeretne létrehozni, ahol mindenki krumplisalátát ehetne, a maradékból éhezőkön és hajléktalanokon segítene.

Először persze csak vicces ötletnek indult, ami inkább lett volna kicsit szatirikus a közösségi finanszírozásnak, de aztán sokkal jobban bejött és lett ebből egy krumplisaláta 12 millióért. Gratulálunk neki, szép teljesítmény 🙂

Previous Modellek kontra macskák
Next Zseniális képek több száz színes ceruza egymáshoz illesztéséből