Heti könyv


Mivel én nagyon szeretek olvasni, arra gondoltam, hogy összegyűjtöm azokat a könyveket, amelyeket már olvastam és véleményezem, hogy elnyerték-e a tetszésem vagy sem. Akik hasonlóképpen falják a könyveket, talán szívesen olvassák, ahogy én is, hogy milyen könyvet vásároljanak, mik róla a vélemények, érdemes-e megvenni vagy egyszerűen ötletet adnak, melyik legyen a következő új szerzemény.

Ebben a hónapban 3 új könyvvel találkoztam, mind landolt is a könyvespolcomon, de még csak egyet olvastam el belőle, ez pedig Dinah Jefferies: Monszun előtt. A másik kettőt is szintén az Írónő jegyzi: A selyemkereskedő lánya (most olvasom) és A teaültetvényes felesége.

 

Ha szereted az Indiáról szóló történeteket, ajánlom figyelmedbe.  A regény az 1930-as években játszódik, izgalmas és fordulatos, India színes, lenyűgöző vidékeire kalauzol. Olvashatunk róla milyen ekkortájt az élet a palotában, és a palotán kívül, s hogy milyen hagyományok kötik az uralkodócsaládot. Ebben az időben nagy az Indiában élő brit közösség, így kerül Angliából Indiába Eliza, a fényképész, aki bár gyerekkorát Indiában töltötte, apja halála után anyjával visszaköltözött Angliába. Felnőttként a kormány megbízásából újra visszakerül gyerekkora mesés vidékére, hogy fényképein örökítse meg a hercegi család életét. Árulás, cselszövések, és a rettenetes szegénység és nyomor a falvakban, szívfacsaró és kiábrándító a palotai fényűzés árnyékában. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a herceggel egymásba szeretnek, csakhogy az uralkodócsaládot kötik a hagyományok, amik mindent felülírnak.

Ennyit röviden a tartalomról, nekem tetszett, szerintem nem fogsz csalódni ha elolvasod. Nőknek ajánlom.

 

 

Leave your vote

Comments

0 comments

Previous Variációk polcokra
Next Ötletek boroshordóra