Kicsi de jól felszerelt kis erdei ház 2 millióból!


Tudtad, hogy Finnországban engedély nélkül is építhetsz házat, akár az erdő közepén is? Feltéve persze, ha annak az alapterülete maximum 12 négyzetméter. 2010-ben, a finn designer Robin Falck szeretett volna építeni egy erdei házat egy gyönyörű helyen, amire túrázás közben bukkant az erdőben.

Tudta, hogy a kötelező sorkatonai szolgálatáig már csak egy éve van hátra, ezért nem tud építési engedélyeket beszerezni és építkezni ilyen rövid idő alatt, kivéve ha olyat házat épít ami maximum 12 négyzetméter mivel ahhoz nem szükséges építési engedély. Úgy hogy el is kezdte az tervezést és az építkezést. Különös figyelmet fordított arra, hogy az építés során lehetőleg olyan anyagokat használjon fel, amit az erdőben talál vagy amit kézzel a helyszínre tud vinni és azok is lehetőleg újrahasznosított anyagok legyenek. Az építés maga körülbelül 2 hétet vett igénybe és a költsége átszámítva 2 millió forint volt. (ez csak az anyagköltség)

A kis ház oldalára hatalmas ablakokat épített be, hogy a lehető legtöbb fény jusson a lakásba. Az alsó szinten egy kicsi, ám teljesen felszerelt konyha kapott helyet, a felső szinten pedig a hálószoba, ahonnét az ablakokon keresztül láthatja éjjel a csillagokat is. Ezt a kis házat Nido-nak nevezte el , aminek olaszul  “madárfészek” a jelentése.

Previous Hogyan készíts animált Graffiti GIF-ket a házfalakra, szenzációs!
Next Kétdimenziós táskák, amelyek pont úgy néznek ki, mintha rajzok lennének